Address
304 North Cardinal
St. Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

Barkrukken in je keuken – een goed idee?

Barkrukken zijn een populaire optie in moderne keukens omdat ze een ruimtelijk gevoel geven aan de keuken. Ze worden vaak gebruikt aan een (kook)eiland, waardoor je in de keuken kunt zitten terwijl je eten kookt, maar je kan ze even goed gebruiken aan een eettafel als vervanging voor traditionele stoelen. Barkrukken zijn soms zelfs verstelbaar in hoogte, zodat je ze kunt aanpassen aan je eigen behoeften en comfort. Sommige barkrukken hebben ook armleuningen en rugleuningen voor extra ondersteuning. Barkrukken zijn er in een breed scala aan stijlen, van modern en strak tot traditioneel en landelijk, dus er is altijd wel een barkruk die bij je keuken past!

Barkrukken in de keuken: de voordelen

 1. Barkrukken geven een ruimtelijk gevoel aan je keuken, omdat ze minder plaats innemen dan traditionele eetkamerstoelen. Hierdoor zijn ze vaak ook een goede optie als je een kleine keuken hebt.
 2. Ze zijn vaak toch comfortabel en soms zelfs verstelbaar in hoogte, zodat je ze kunt aanpassen aan je eigen behoeften.
 3. Ze zorgen voor een gezellige en lossere sfeer in de keuken, barkrukken nodigen sneller uit tot snel even bijzitten. Ook is het handig terwijl je kookt, je zit en staat ook sneller recht.
 4. Barkrukken zijn er in een breed scala aan stijlen, dus er is altijd wel een barkruk die bij je keuken past.
 5. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en te reinigen, omdat ze vaak gemaakt zijn van duurzame materialen die weerstand bieden tegen vlekken en krassen. Vaak zijn ze ook iets minder fragiel dan de gewone stoel.

Mogelijke nadelen van barkrukken

 1. Barkrukken zijn vaak gemaakt van stevige materialen, zoals metaal of hout, wat betekent dat ze zwaarder kunnen zijn dan traditionele eetkamerstoelen. Dit kan moeilijk zijn als je ze vaak moet verplaatsen of opslaan.
 2. Barkrukken kunnen oncomfortabel zijn als je er voor langere tijd op moeten zitten, vooral als ze niet verstelbaar zijn in hoogte of geen rug- of armleuningen hebben.
 3. Barkrukken kunnen lastig te combineren zijn met andere meubels of accessoires in je keuken, omdat ze vaak een opvallende stijl hebben die moeilijk te matchen is met andere items. Dit kan leiden tot een ongelijkmatige of ongewenste uitstraling in je keuken.
 4. Barkrukken kunnen een gevaar vormen voor kleine kinderen of huisdieren die erop klimmen of ertegenaan stoten, vooral als ze hoog zijn en geen veiligheidsmaatregelen hebben.

Waar kun je die barkrukken nu kopen?

Er zijn talloze plaatsen waar je barkrukken voor je keuken kunt kopen, afhankelijk van je locatie en van je voorkeuren. Hier zijn een paar voorbeelden:

 • Meubelwinkels: Veel meubelwinkels bieden een breed assortiment aan barkrukken voor de keuken, van eenvoudige, betaalbare opties tot exclusieve, designermodellen. Je kunt naar een winkel gaan om barkrukken te bekijken en te passen, en je kunt ze vaak ook online bestellen.
 • Woonwinkels: Veel woonwinkels, zoals IKEA, bieden barkrukken voor de keuken aan. Ze hebben vaak een breder assortiment dan meubelwinkels, met stijlen die passen bij verschillende interieurs. Je kunt naar een winkel gaan om barkrukken te bekijken en te passen, of je kunt ze online bestellen.
 • Online retailers: Er zijn talloze online retailers die barkrukken voor de keuken verkopen, zoals Amazon, Overstock en ook Bol.com. Je kunt online zoeken naar barkrukken die aan je behoeften voldoen en ze vervolgens online bestellen en thuis laten bezorgen.
 • Tweedehands winkels: Als je op zoek bent naar een unieke of vintage barkruk voor je keuken, kun je ook naar tweedehands winkels of rommelmarkten gaan. Hier kun je vaak barkrukken vinden die niet meer verkrijgbaar zijn in winkels of die alleen in beperkte oplage zijn gemaakt. Dit kan een leuke manier zijn om een origineel exemplaar te vinden die past bij je stijl.