Address
304 North Cardinal
St. Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

De 10 beste merken van keukenkranen

De meest degelijke en innovatieve keukenkranen

Op zoek naar een kwalitatief merk onder de keukenkranen? Ga jij jouw keuken verbouwen of ben je net verhuisd en ben je op zoek naar allerlei technologische snufjes om jouw keuken op te leuken? Als je de hedendaagse keukenkraan vergelijkt met die van tientallen jaren geleden, is er een hoop veranderd. Tegenwoordig is het niet alleen meer de plek waar je simpelweg koud en warm water kan halen. Veel keukenkranen kunnen veel meer dan dat, zo zijn er kranen waar kokend water uitkomt, kranen met een draaibereik van 360 graden en kranen met een uittrekbare sproeier. Maar welk merk keukenkranen past het beste in jouw nieuwe keuken en welke functionaliteiten bieden de nieuwste kranen?

Belangrijke functionaliteiten

Welk merk keukenkraan je het beste kan kopen, is afhankelijk van de functionaliteiten die jij belangrijk vindt. Tevens is het geld wat je beschikbaar hebt belangrijk. Er zijn kranen te kopen van een paar tientallen euro, maar ook van een paar honderd euro.

Kwalitatief is de Quooker een goede optie, mits je het belangrijk vindt dat er ook heet water uit de kraan komt. Wil jij een kraan die gewoon doet wat het moet doen: koud en warm water leveren, dan is Grohe een goede kwalitatieve optie. Deze kranen hebben een hoge draaibare uitloop en nog wat andere extra functies. Er zijn goedkopere en duurdere types, afhankelijk van het aantal gewenste functionaliteiten.

Kijkend naar wat de beste design optie is, is Mizzo design een goede keus. Ze bieden een premium kwaliteit keukenkranen en zijn geïnspireerd op professionele keukens. De kranen van Mizzo design zijn gemaakt van hoogwaardig 304 roestvrij staal, wat zorgt voor een luxe uitstraling. De meeste types zijn vrij hoog, wat zowel een voor- als nadeel kan zijn.

Je kan kiezen voor een van de goedkoopste kranen van het merk Schütte, als je niet veel te besteden hebt. Voor een paar tientjes heb je al een kraan die prima werkt. Aangezien de kwaliteit minder is dan die van een duurdere kranen kan je toch beter als budgetvriendelijke optie gaan voor Hands-on. Deze kranen kosten niet heel veel meer, maar gaan hoogstwaarschijnlijk wel langer mee.

Bekijk zeker ook onze top 10 keukenkranen.

1. Het stijlvolle merk Grohe

Grohe staat bekend om zijn kranen met verschillende functionaliteiten, met een stijlvol en innovatief design. De prijs-kwaliteit verhouding is goed: mooie kranen voor een niet al te hoge prijs. Ze zijn 360 graden draaibaar, wat ideaal is voor een spoelbak met twee bakken. Een van de voordelen van een Grohe kraan zijn de innovatieve functies, zoals SmartControl en FootControl. Met SmartControl is de kraan makkelijk en nauwkeurig te bedienen door middel van een knop waar je op drukt. Met volle handen kan je dit doen met bijvoorbeeld je elleboog.

De watertemperatuur en waterstroom kan je regelen door aan de knop te draaien. Je kan de kraan makkelijk aan- en uitzetten door met je voet tegen het keukenkastje aan te tikken. Dit is mogelijk door de Grohe FootControl functie. Als je linkshandig bent kan het een nadeel zijn dat de bedieningshendel van de kraan aan de rechterkant zit. Twee populaire types zijn de Grohe Euroeco en Grohe BauEdge keukenkranen.

2. Mizzo design: geïnspireerd op professionele keukens

Kwalitatieve keukenkranen van Mizzo design, in mat zwart, brons of geborsteld roestvrij staal, waarbij het design geïnspireerd is op professionele keukens. Het heeft namelijk een uittrekbare kop, wat je niet altijd ziet bij kranen. Hiermee kan je servies, maar ook de gootsteen makkelijk en snel schoonspoelen. Als je duurzaamheid belangrijk vindt, zit je met een Mizzo kraan goed. In tegenstelling tot de meeste andere kranen, die vaak van slecht roestvrij staal of messing gemaakt zijn, is een kraan van Mizzo design gemaakt van hoogwaardig 304 roestvrij staal.

Nog een voordeel: het is voorzien van een waterbesparende perlator. Hierdoor komt minder water uit de kraan, wat kan zorgen voor een besparing van 30% op het watergebruik. Dit zorgt er echter niet voor dat de waterstraal beïnvloed wordt. De meeste Mizzo design kranen zijn vrij hoog, wat nadelig kan zijn als er in jouw keuken weinig ruimte is boven de gootsteen. Enkele modellen zijn de Mizzo Mauro, Mizzo Trigo en de Mizzo Avori keukenkraan.

3. Heetwaterkraan Quooker

De Quooker kraan heeft een mooi, degelijk design. Deze kranen zijn aan de prijzige kant, maar de prijs-kwaliteit verhouding is goed. Quooker is uniek, omdat er kokend water uit de kraan komt wat niet bij alle kranen het geval is. Aangezien het vele functies heeft, is het de prijs zeker waard. Maak een keuze tussen de verschillende types, waarbij je kan kiezen uit een kraan waar je alleen kokend water kan tappen of ook koud, bruisend en gefilterd water. Het grootste voordeel van de Quooker kraan is dan ook dat, afhankelijk van het type kraan die je uitkiest, alles uit één kraan komt.

Deze kraan is geheel veilig, niet geheel onbelangrijk aangezien er water van wel 100 graden uit kan komen. Er zit een kind-veilige bedieningsknop op. Tevens is het een duurzame keus, aangezien je direct heet water hebt en dit niet eerst moet verwarmen in een waterkoker of op het fornuis. Je kan er een beperkte hoeveelheid kokend water uithalen wat als nadeel gezien kan worden. Tevens is dit ook het geval bij een waterkoker. Tot slot zijn de Quooker kranen erg prijzig, al zal je er wel lang plezier van hebben. Het basismodel is de Quooker Flex, in combinatie met de Quooker CUBE kan je uit de Quooker Classic Fusion of Nordic Twintaps ook bruisend water laten komen.

4. De simpele Hands-on kraan

Naast een simpel maar modern design is de Hands-on keukenkraan praktisch in gebruik. Heb jij een laag budget, maar wil je een kraan kopen die kwalitatief goed is? Dan is een Hands-on kraan zeer geschikt. Voor de prijs waarvoor je het kan kopen, hoef je echter geen innovatieve functionaliteiten te verwachten. Dit is dan ook meteen het grootste nadeel van deze kraan.

Je kan de kraan open en dicht draaien in slechts één handbeweging, tevens wissel je heel simpel van koud naar warm water. De keramische schijven waarover de hendel beschikt, zijn voordelig aangezien het weinig onderhoud nodig heeft. Deze schijven zorgen ervoor dat de bediening soepel verloopt. Maak een keuze uit onder andere de Hands-on Diane, Olivier of Lucas keukenkraan.

5. Noswo: de eye-catcher in jouw keuken

De keukenkraan van Noswo is een echte eye-catcher in iedere keuken. Qua design past het goed bij een modern of industrieel interieur. Net als de kranen van Mizzo design is de kop flexibel waardoor je gemakkelijk alles schoon kan spoelen. Het heeft een prima prijs-kwaliteit verhouding en de kraan van Noswo ziet er degelijk uit. Er zijn twee verschillende stralen en twee verschillende slangen, een voor warm water en een voor koud water. Nog een punt waarin deze kraan lijkt op de kranen van Mizzo design: de perlator in de kraan. Lucht wordt met water vermengd en dit zorgt ervoor dat water zacht aanvoelt.

De capaciteit is genoeg, er wordt geen tijd verspild. Je hoeft niet te wachten tot er voldoende water doorstroomt, aangezien er zeven liter per minuut uitkomt. De te regelen temperatuur is tussen de 0 en 90 graden Celsius. Wederom heeft deze kraan weinig functionaliteiten, maar het doet wat het moet doen. Noswo heeft slechts één type keukenkraan op de markt: de Noswo keukenkraan met uittrekbare uitloop.

6. Lomazoo’s kranen met uittrekbare sproeier

Het is dé trend van dit moment: een keukenkraan met uittrekbare sproeier. Diverse kranen van Lomazoo beschikken hierover. Ook zijn er simpelere, tevens goedkopere, modellen met een tijdloos design. Het heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding, de kranen zijn goedkoop en werken goed. De uitloophoogte van de Lomazoo kranen is een groot voordeel. Er zijn types met een uitloop van 27 centimeter, waardoor je heel makkelijk een hoge pan eronder kan houden om deze te vullen of om te spoelen. Met lagere kranen van andere merken kan dit lastig worden.

De kwaliteit van deze kranen blijft goed, ook na langdurig gebruik. Er wordt gebruikt gemaakt van een elektroplating, waardoor er nauwelijks beschadigingen op te zien zullen zijn. Dit maakt de Lomazoo kraan uniek. Daarentegen maakt een kraan van dit merk wel wat lawaai als het water stroomt. Enkele populaire modellen zijn de Thyone, Calypso en de Hybris keukenkraan.

7. Hansgrohe: slim in gebruik

Het merk Hansgrohe heeft een ruim assortiment aan keukenkranen die slim in gebruik zijn en een chic design hebben. De meeste types hebben een uittrek sproeier, wat erg handig in gebruik is. De kranen van Hansgrohe zijn van alle gemakken voorzien: zo krijg je extra bewegingsvrijheid door een draaibereik van 360 graden en een uittrekbare vuistdouche. Een ander voordeel is de keuze tussen een douchestraal of een laminaire straal. Je kan de douchestraal gemakkelijk vastzetten, als je de kraan sluit zal het namelijk automatisch weer overschakelen naar de laminaire straal.

Het grootste nadeel van de Hansgrohe keukenkranen is de prijs. De meeste types zijn namelijk enkele honderden euro’s. Uiteindelijk krijg je wel waar voor je geld, er zijn vele functionaliteiten wat het gebruik van de kraan makkelijker maakt. Een goedkopere optie is de Hansgrohe Focus 160 E2 keukenkraan, met een draaibare uitloop in chroom kleur. Heb je wat meer geld te besteden, dan zijn de Hansgrohe Logis M32 220 en Hansgrohe Cento XL keukenkranen goede opties.

8. De goede aansluitingen van Nevana

Wederom een merk met slechts één keukenkraan op de markt: Nevana. Het heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding, aangezien je voor minder dan 100 euro een goede en mooie keukenkraan koopt. Het is makkelijk te monteren, mits je de goede aansluitingen hebt. De aansluiting van (3/8’’) past vrijwel in ieder huishouden. Tevens is er nagedacht over de afmetingen voor het keukenblad, met 80 millimeter zal dit gemakkelijk passen. Aangezien de meeste pluspunten van dit type kraan bij meerdere eerdergenoemde kranen terugkomt, is het niet een unieke kraan.

Denk hierbij aan de uittrekbare uitloop, welke tot 40 centimeter kan gaan. Dit is overigens wel ideaal voor de meeste taken in de keuken, zoals het afspoelen van pannen en borden, maar ook om alle hoekjes van de gootsteen schoon te krijgen. De twee straalopties: normaal en een fijne spray bieden flexibiliteit. Het matzwarte design is tijdloos en de innovatieve coating zorgt ervoor dat krassen en roest er niet op komen. Tevens zijn vette vingers niet te zien.

9. Het innovatieve merk Relave

Relave is een Nederlands merk met verschillende innovatieve producten, waaronder een keukenkraan met uittrekbare uitloop. Voor de gemiddelde prijs is het een aanrader, het is namelijk kwalitatief goed en het heeft een mooi design. Deze kraan is uniek in zijn soort, het is namelijk uitgerust met twee standen wat zorgt voor een flexibel gebruik en een gemakkelijke manier om de vaat te doen.

Zo kan je kiezen uit een normale straal en een wat fijnere spray straal. De laatstgenoemde is ideaal voor het wassen van fruit en groentes, maar ook je handen. Tevens is het waterbesparend. Op veel zwarte keukenkranen zie je al snel vette vingers. Bij dit type van Relave is dit niet het geval, de coating die erover heen zit zorgt ervoor dat het roest-, kras- en vette vinger bestendig is. Ook heeft het merk Relave, net als Noswo, slechts één type keukenkraan te koop: een Relave keukenkraan met uittrekbare uitloop.

10. Het diverse aanbod van Schütte

Het merk Schütte heeft een divers aanbod, van hele simpele goedkope kranen, tot duurdere design keukenkranen. De simpele ééngreepsmengkraan doet wat het moet doen en heeft verder niet veel functionaliteiten. De prijs-kwaliteit verhouding is goed, aangezien je niet heel veel hoeft te verwachten van een kraan van een paar tientjes. Je zal hierbij wel sneller merken dat de kwaliteit niet zo goed is als die van een duurdere kraan. Het is dus geen duurzame keus, wat in deze tijd zeker een nadeel is. De Schütte Supra kraan en Athos Plus kraan zijn hier voorbeelden van.

Schütte verkoopt ook kranen die iets duurder zijn, met een geheel ander design. Bijvoorbeeld een ééngreepsmengkraan met spiraalveer en een roestvrij staal uiterlijk. Het heeft, net als een paar keukenkranen van andere merken, een draaibereik van 360 graden. De cold-start functie zorgt ervoor dat als je de kraan aanzet in de middelste stand, er koud water uitkomt. Dit is een energiebesparende technologie. Kijk bijvoorbeeld naar de Schütte Cornwall Design keukenkraan.