Address
304 North Cardinal
St. Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

Hoe kies je de juiste spatwand in een keuken

Een spatwand is een belangrijk onderdeel van een keuken. Spatwanden zijn vaak gemaakt van glas of keramiek, en zijn aangebracht aan de achterkant van het aanrecht, tussen het aanrechtblad en de muur. Zo blokkeren ze spatten en druppels voordat ze op de muur terechtkomen. Dit is niet alleen hygiënischer, maar ook veel eenvoudiger om schoon te maken. Bovendien kan een spatwand ook een stijlvolle aanvulling zijn op een keuken, omdat het beschikbaar is in verschillende kleuren en ontwerpen. Al met al is een spatwand dus een nuttig en stijlvol accessoire voor elke keuken.

Soorten materiaal voor een spatwand

 • Glas: Dit is een populair materiaal voor spatwanden, omdat het gemakkelijk te onderhouden is en een luxe uitstraling heeft.
 • Keramiek: Dit is een ander materiaal dat vaak wordt gebruikt omdat het hygiënisch en duurzaam is.
 • Rvs: Rvs spatwanden zijn populair omdat ze makkelijk te reinigen zijn en een moderne uitstraling hebben.
 • Hout: Houten spatwanden kunnen een warm en landelijk gevoel geven aan een keuken, afhankelijk van het type hout dat wordt gebruikt. Hout en vocht zorgen vaak niet voor de beste combinatie, maar als je het goed onderhoud zou dit niet voor problemen mogen zorgen.
 • Marmer: Dit is een luxe materiaal voor spatwanden, omdat het prachtig glanst en vele unieke kleuren en patronen heeft.
 • Kunststof: Kunststof spatwanden zijn goedkoper dan de andere materialen, en beschikbaar in verschillende kleuren en ontwerpen.
 • Geprint glas: Dit is een moderne optie, waarbij een afbeelding of patroon op het glas wordt geprint voordat het wordt geïnstalleerd als spatwand.

Voordelen van een spatwand

 1. Het helpt om spatten en druppels op te vangen tijdens het koken en afwassen. Dit maakt de keuken hygiënischer en gemakkelijker om schoon te maken.
 2. Het kan een stijlvolle aanvulling zijn op een keuken, omdat spatwanden beschikbaar zijn in verschillende kleuren en ontwerpen.
 3. Het kan helpen om water- en vochtschade aan de muur te voorkomen, omdat het spatten en druppels tegengaat voordat ze op de muur terechtkomen.
 4. Het kan worden gebruikt om de keuken op te fleuren, bijvoorbeeld door het toevoegen van kleurrijke tegels of een patroon.
 5. Het kan een handige manier zijn om accessoires op te bergen, zoals messen of kruidenrekjes, omdat sommige spatwanden kunnen voorzien worden van haken of rekjes.

Synoniemen van spatwand

Er zijn verschillende synoniemen die gebruikt kunnen worden om een spatwand in een keuken te beschrijven, afhankelijk van de context. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Keukenrug: Dit is een algemeen woord voor de wand achter het aanrecht, waar een spatwand aangebracht kan worden.
 • Tegelwand: Sommige spatwanden zijn gemaakt van kleine tegels, dus dit is een ander woord dat gebruikt kan worden om ze te beschrijven.
 • Waterdichte wand: Deze term kan worden gebruikt om het doel van een spatwand te benadrukken, namelijk om waterdruppels tegen te houden.
 • Schoonwand: Dit woord kan worden gebruikt om te benadrukken dat een spatwand helpt om de keuken schoon te houden, omdat het spatten en druppels tegengaat.
 • Keukenachterwand: Dit is een ander algemeen woord dat kan worden gebruikt om een spatwand te beschrijven.